Website OVLNL.nl Home

Nieuws (Openbaar)


Beste OVL-er,
 
Graag nodigen wij u vanuit het Kennisnetwerk Data & Smart Society uit voor de meetup ‘Digitalisering van de buitenruimte’ op 22 januari 2020 in Utrecht.
Onze buitenruimte digitaliseert. Duidelijk zichtbaar met de introductie van slimme lichtmasten en reclameborden, maar ook onzichtbaar, met nóg meer kabels onder de grond en data die stromen tussen sensor en eindgebruiker. We staan voor de uitdaging om dit als gemeenten in goede banen te leiden. Dit kan heel praktisch door standaarden af te spreken, maar ook door manieren te vinden om transparantie en privacy te borgen.
 
Impactcoalitie Digitalisering Buitenruimte
De start om dit vraagstuk gezamenlijk op te pakken is gemaakt. In november zijn de Principes voor de Digitale Samenleving vastgesteld door gemeenten. En enkele weken geleden op de Smart City Expo in Barcelona heeft een aantal gemeentelijke koplopers het vraagstuk en de behoefte op het gebied van digitalisering van de buitenruimte verkend samen met VNG. Hier is de ‘Impactcoalitie Digitalisering Buitenruimte' uit voortgevloeid, een samenwerkingsverband van gemeenten, bedrijven en kennisinstellingen. Deze brede meetup is voor alle gemeenten die geïnteresseerd zijn in dit thema.
 
Programmaonderdelen
  • Inleiding programma Digitalisering Buitenruimte
  • Praktijkvoorbeelden digitalisering buitenruimte door gemeenten
  • Inleiding Principes voor de digitale samenleving
  • Toelichting op de modelovereenkomst slimme toepassingen
  • Interactief deel waarin input wordt opgehaald voor de uitvoeringsagenda van de Impactcoalitie Digitalisering Buitenruimte
Let op: dit programma is vergelijkbaar met de bijeenkomst 'Digitalisering van de Buitenruimte' tijdens de Smart City Expo in Barcelona. Als u bij die bijeenkomst aanwezig was, dan is de meetup dubbelop. 
 
Praktische informatie
·         Datum: woensdag 22 januari 2020
·         Tijd: 13.30 uur – 16.30 uur (aansluitend borrel)
·         Locatie: Centrale locatie, Utrecht
.
Aanmelden
U kunt zich aanmelden voor de meetup via deze aanmeldlink .
Tijdens de meetup kunt u zich aanmelden voor de Impactcoalitie Digitalisering Buitenruimte. Heeft u inhoudelijke vragen, opmerkingen of ideeën over digitalisering van de buitenruimte? Neem dan contact op met Dirk van Brederode via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ';document.getElementById('cloak0fb28758868a0480482320614388598b').innerHTML += ''+addy_text0fb28758868a0480482320614388598b+'<\/a>'; .
 
Presentaties
Niet aanwezig? Presentaties komen naderhand op de Pleio-omgeving  van het Kennisnetwerk Data & Smart Society te staan. 
Wij zien u graag op woensdag 22 januari in Utrecht!
 
Met vriendelijke groet,
Het Kennisnetwerk Data & Smart Society