Website OVLNL.nl Home

Nieuws (Openbaar)

Wanneer niet, wanneer wel, hoe en waarom?Participatie en Openbare Verlichting

Burgerparticipatie speelt al jaren een rol bij openbare verlichting. In de OVL-monitor 2018 scoort het als maatschappelijk thema hoog.

Er is de afgelopen jaren veel geschreven over de participatiemaatschappij. Wat ontbreekt is een publicatie die duidelijke handvatten geeft aan degenen die er specifiek in het werkveld openbare verlichting concreet mee aan de slag willen of moeten. Of die zich afvragen in welke gevallen burgerparticipatie zinvol is als het gaat om openbare verlichting.

Om deze leemte op te vullen gaan we een handleiding maken. De publicatie heeft haar wortels in de dagelijkse praktijk van de openbare verlichting. Het verzamelen van alle informatie, analyseren en helder opschrijven gebeurt door Licht en Donker Advies. De deelnemers worden hier nauw bij betrokken en hebben invloed op het eindresultaat.

Het project gaat van start als er 20 tot 25 gemeenten meedoen. Dit vanwege het gewenste draagvlak. De bijdrage is € 500 tot € 750 per gemeente is (afhankelijk van het aantal deelnemers).

pdfMeer informatie in deze pdf.

Wil je meedoen of heb je vragen? Opgeven kan met een mail aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.