Website OVLNL.nl Home

Logo OVLNL bij igov kenniscafe 15 09 2020  logo eleq sponsor igov kenniscafe 15 09 2020  Vignet IGOV KENNISCAFE fcDEF bij kenniscafe 15 09 2020


Donderdagmiddag 2 december Online

Dit IGOV kenniscafé is gratis toegankelijk voor markt en overheid.

Tijden Kenniscafé :

 • 13:00 uur aanvang Kenniscafé
 • 13:00-14:00 Presentaties en Gesprekstafel 1
 • 14:00-15:00 Presentaties en Gesprekstafel 2
 • 15:00-16:00 Presentaties en Gesprekstafel 3
 • 16:00 uur afsluiting                                              

Tussendoor zijn korte pauzes ingelast en er is ruimte voor vragen aan de vakspecialisten aan de gesprekstafel.

Locatie: Online vanuit studio IKN Harderwijk.
                   De link voor deelname wordt gedeeld na aanmelding.


Partner Nedal

Dit Kenniscafé wordt mede mogelijk gemaakt door Nedal aluminium. Nedal aluminium ontwikkelt, produceert en verkoopt aluminium profielen en lichtmasten. Met 80 jaar ervaring kunt u op ons rekenen als het gaat om het leveren van producten met een hoge toegevoegde waarde voor veeleisende toepassingen. Ons product portfolio wordt gekenmerkt door een grote diversiteit. Wij denken in oplossingen voor uw vragen. We hebben een uitgebreid assortiment aan lichtmasten. Geschikt voor elke omgeving en elke grondsoort. Onze 230 geëngageerde medewerkers leveren oplossingen op maat.

Doelgroepen

OVL medewerkers van overheden, ontwerpers, opdrachtgevers, inkopers, beleidsmedewerkers, IV-ers, adviseur en installateur, fabrikant en leverancier. 

Zoals je gewend bent van IGOV – Kenniscafés een inhoudelijk programma gericht op de praktijk en actuele ontwikkelingen; jouw inbreng wordt serieus meegenomen. 

Deelnemen
Aan deelname zijn geen kosten verbonden, iedere belangstellende is welkom. 

Aanmelden via 
https://www.ovlnl.nl/netwerken/evenementen/aanmeld-formulieren

Voor vragen of opmerkingen mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Dit online Kenniscafé is ingedeeld in 3 gesprekstafels:

Gesprekstafel 1:

 • De IGOV werkgroep Veiligheid heeft veel reacties, ook van netbeheerders, gekregen op de ter visie legging van de publicatie Elektrische veiligheid van Openbare Verlichting. Deze zijn verwerkt en de werkgroep geeft de stand van zaken door.
 • De Europese norm voor botsveiligheid, de EN 12767, is herzien. De wijzigingen in de norm hebben invloed op de notatie van de prestatieklassen van onder meer lichtmasten, verkeersbordmasten en bewegwijzeringsmasten. Hydro Pole Products legt uit hoe een prestatieklasse is opgebouwd en welke botsveilige mast het beste in verschillende situaties kan worden toegepast.

Gesprekstafel 2:

 • De Laadtaarn, door Dutch Charge en Nedal Aluminium– De EV-charge Mast (Electrical Vehicle charger column) is een combinatie van Complete 22Kwh EV-Charge oplaadunit geïntegreerd in de Nedal lichtmast. Hierin is de veiligheid voor spanning-overslag gegarandeerd. Dit komt tot stand door de unieke 2EV functionaliteit van de Nedal mast, middels de scheiding van de aluminium binnen en buiten mast met HDPE.
 • Verplicht medegebruik publieke infrastructuur voor small cells: inhoud en achtergronden
  Nieuwe regels uit Europa bepalen dat overheden onder redelijke voorwaarden moeten instemmen met een verzoek van telecomaanbieders voor de plaatsing van small cells op publieke infrastructuur, waaronder ook straatlantaarns. Wat houdt dit nieuwe medegebruik in? En waaruit bestaat de leidraad voor gemeenten die Agentschap Telecom maakt in samenwerking met een aantal gemeenten, VNG en Monet?
  Louwrens Wemekamp werkt sinds 2015 voor Agentschap Telecom. Als adviseur bij het Antennebureau ondersteunt hij gemeenten, instellingen en particulieren bij vragen over landelijk en lokaal antennebeleid, van C2000 tot 5G. Daarnaast werkt hij als adviseur Digitale Connectiviteit aan het programma van Agentschap Telecom dat organisaties bewust maakt van hun afhankelijkheid van telecommunicatie en IT. Er is daarvoor een vijfstappenplan dat organisaties ondersteunt bij de voorbereiding op uitval.

Gesprekstafel 3:

 • Montad heeft voor de gemeente Assen een circulair concept toegepast. Het idee achter dit concept is om afgeschreven lichtmasten zodanig circulair te herstellen, dat ze opnieuw gebruikt kunnen worden en dan net zo’n lange levensduur hebben als nieuwe masten. Dit kan met stalen en aluminium masten.
 • CROW presenteert hun project gemeentelijk woordenboek stedelijk licht (GWSL). Het doel is dat vanaf 2022 de verlichtingsgegevens volgens de principes van common ground worden gedeeld met leveranciers en aannemers. In de kern gaat het bij Common Ground hierom: een hervorming van de gemeentelijke informatievoorziening, door op een andere manier om te gaan met gegevens. De  doelstelling is dat álle overheden in de toekomst met gestandaardiseerde verlichtingsdata gaan werken. Wat betekent dit voor de OVL beheerder en welke rol verwachten de leden van OVLNL/IGOV?

Jij als deelnemer kunt via de chat vragen stellen aan de personen die op dat moment aan de gesprekstafel zitten.


Corona maatregelen

Jouw veiligheid staat voorop, daarom is ervoor gekozen dit Kenniscafé online te laten plaatsvinden, zodat iedereen zorgeloos het kenniscafé kan bijwonen. De personen in de studio zijn gevaccineerd en houden afstand.

pdfUitnodiging_en_programma_IGOV_Kenniscafe_Lichtmasten_2_december_2021.pdf


Logo OVLNL bij igov kenniscafe 15 09 2020  logo eleq sponsor igov kenniscafe 15 09 2020  Vignet IGOV KENNISCAFE fcDEF bij kenniscafe 15 09 2020

 


 

Gebruikers
315
Artikelen
1724
Artikelen bekeken hits
3840739